Nätverksträff 26 september 2024 - Prisutveckling & investeringskalkyler

2024-08-21

Torsdag den 26 september är det äntligen dags för nätverksträff! Under träffen kommer vi dyka in i prisutveckling vad gäller solceller och batterier samt hur man gör träffsäkra investeringskalkyler.

Europas solcellsmarknad är starkt beroende av omvärlden.  Med 97 % av världens cell-tillverkning i Kina och Asien har vi små möjligheter till att få förutsägbara priser. Hur det blir framöver är starkt påverkat av styrmedel, importtullar och energipriser i Kina. Så, hur styrs prissättningen av paneler idag? Johan Lindahl, Bequerel Sweden berättar om prisutvecklingen på solceller historiskt och hur den spås framåt.

Vad gäller batterilagring har priser genomgått en dramatisk utveckling de senaste 20 åren. Från att ha varit en kostsam teknik med begränsad användning har batterilagring blivit alltmer prisvärd och tillgänglig. Carl Mattson, LUMA Energy sluter upp och ger spaning hur prisutvecklingen för batterier ser ut framåt.

För att fatta välgrundade beslut om solcellsinvesteringar är det viktigt att ha träffsäkra kalkyler baserade på aktuella elpriser, regelverk och ekonomiska faktorer. Bengt Stridh, Mälardalens Högskola presenterar en reviderad uppdaterad mall för investeringskalkyler.

Varmt välkomna!

Är du intresserad av nätverket kontakta oss här